• 60 jaar ervaring in steen en staal
 • Betalen per factuur
 • Kwaliteit gemaakt in Duitsland

Gabionensäulen: Abwechslung im Garten

Veel tuinen en eigendommen zijn tegenwoordig omheind met een privacyscherm. Dit garandeert een hoge mate van privacy. Ontwerp uw persoonlijke erfgrens met schanskorvenzuilen - dit maakt het bijzonder gemakkelijk te onderhouden. De stenen zuilen erin zorgen voor bijzondere visuele accenten en zijn een welkome afwisseling. Zij maken het geheel losser en verfraaien de omheining op een heel... Lees meer
Veel tuinen en eigendommen zijn tegenwoordig omheind met een privacyscherm. Dit garandeert een hoge mate van privacy. Ontwerp uw persoonlijke erfgrens met schanskorvenzuilen - dit maakt het... meer lezen »
SORT
 • Standard
 • Meest bekeken
 • Prijs oplopend
 • Prijs aflopend
 • Naam
Filters sluiten
van tot
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Wat wij u bieden
Korte levertijden
Meer dan 2.000 verschillende maten van onze schanskorvenroosters zijn onmiddellijk beschikbaar in ons magazijn. Deze zijn meestal binnen 24 uur klaar voor verzending en worden zo snel mogelijk aan de leverancier overhandigd.
Kwaliteit Made in Germany
Onze goederen worden sinds 1954 in Duitsland geproduceerd. Wij verzenden schanskorven en toebehoren met GLS en DPD of een vrachtvervoerder naar vele Europese landen. Tussen haakjes: Vanaf een bestelwaarde van 80 € is de levering voor u inbegrepen.
Vakkundig advies aan klanten
Als u vragen hebt, zullen wij u graag adviseren. Stuur ons gewoon een vrijblijvende aanvraag per telefoon, e-mail of online chat. U ontvangt dan binnen ongeveer 24 uur een concreet aanbod.
Wat onze klanten zeggen

Veel tuinen en eigendommen zijn tegenwoordig omheind met een privacyscherm. Dit garandeert een hoge mate van privacy. Ontwerp uw persoonlijke erfgrens met schanskorvenzuilen - dit maakt het bijzonder gemakkelijk te onderhouden. De stenen zuilen erin zorgen voor bijzondere visuele accenten en zijn een welkome afwisseling. Zij maken het geheel losser en verfraaien de omheining op een heel individuele manier. Bevestig privacyschermen van hout of wilgentenen met onze spiraalvormige zuilen en creëer de flair van een cottagetuin. Vooral moderne materialen zoals een privacyhek van PVC en WPC komen bijzonder goed tot hun recht in combinatie met onze thermisch verzinkte kolommen.

 

 

 

Verscheidenheid en individualiteit

Wij bieden onze schanskorfkolommen in talloze variaties aan. Ook u vindt wat u zoekt: ronde of vierkante basis, kleine of grote maaswijdte, verschillende diktes en hoogtes of in thermisch verzinkte of gegalvaniseerde uitvoering. Wij bieden het juiste product voor uw tuin.

 

 

 

Harmonie en stabiliteit

Het bijzondere van onze zuilen is dat de manden in onze fabriek worden gebogen. Daarom hebben zelfs de hoekige zuilen harmonisch afgeronde randen - zonder sluitmateriaal. Wij verzorgen voor u de montage: bij de spiraalzuilen vindt u aan één zijde een verticale spiraal, die wij er al voor u hebben ingedraaid. De afstandsstukken worden in voldoende hoeveelheid meegeleverd. Deze schanskorfvariant is echter door de produktiemethode zo stabiel dat de ronde korven het geheel zonder afstandhouders afkunnen en vierkante korven alleen bij zeer grote doorsneden extra versteviging behoeven. Gabionzuilen worden niet alleen gebruikt voor erfafscheidingen, maar worden ook op veel plaatsen in de tuin toegepast.

 

gabiona.de is uw contact als u schanskorfkolommen in verschillende vormen en maten nodig heeft. Blader door onze online winkel.

 

 

 

Schanskorven als vormgevingspartner in tuin- en landschapsarchitectuur

Lang voordat schanskorven in tuinen werden gebruikt, werden zij langs autowegen en federale wegen opgericht om naburige dorpen tegen verkeerslawaai te beschermen. Oorspronkelijk werden ze al in de Middeleeuwen in de oorlogsvoering gebruikt als afscherming. Het gaas wordt in een paar eenvoudige stappen opgetrokken en vervolgens gevuld met schanskorfstenen. Hierdoor ontstaat een geluidsabsorberend effect en een optimaal visueel scherm.

 

Schanskorven zijn in veel tuinen te ontdekken als decoratief element - als schanskorfzuil, schanskorfmeubel of in de vorm van verhoogde bedden en kruidenspiralen. In landschapsarchitectuur dienen zij vaak als oeverstabilisatie. De snelle en eenvoudige montage is een ander pluspunt voor het gebruik van schanskorven.

 

 

 

Schanskorven in de tuin

gabiona.de is uw betrouwbare partner met jarenlange ervaring in de tuinbranche. Wij bieden u niet alleen schanskorfhekken om uit te kiezen, maar wij vervaardigen de objecten ook in vele vormen en maten. Wij bieden nuttige en decoratieve elementen voor uw buitenruimte. Zowel kant-en-klare bouwpakketten als op maat gemaakte schanskorven bieden u tal van mogelijkheden.

 

Schanskorfmuren en schanskorfhekken

Gabionzuilen maken het aanzicht van lange muren en omheiningen losser zonder het veiligheidsaspect te verliezen. Uw tuin of huis blijft beschermd tegen nieuwsgierige blikken. Tegelijkertijd hebben hekken met geïntegreerde schanskorven ook het voordeel dat vallende bladeren ervoor blijven liggen. U kunt verschillende vormen gebruiken om schanskorven in uw privacyscherm te integreren. Er zijn geen grenzen aan je creativiteit.

 

Terwijl het conventionele muurblok van een schanskorf voor de erfgrens een rechthoekige vorm heeft, kunnen ronde schanskorfkolommen voor voldoende lossing zorgen. U kunt ook afzien van schanskorven voor complete borders en een opengewerkte muur oprichten. Deze variant is bijzonder geschikt in de tuin, bijvoorbeeld langs terrassen. In plaats van een schanskorfzuil, plant u een blikvanger met een groenblijvende haag.

 

Bed ontwerp

Steeds meer tuiniers telen hun eigen groenten en fruit. Rugvriendelijke verhoogde bedden worden steeds populairder. Dus als u sla, komkommers, tomaten of kruiden wilt kweken, plan dan uw groentepercelen met verhoogde bedden van schanskorven. U vindt ze in onze winkel als kant-en-klare kits. Met een beetje creativiteit kunt u ook kolommen van schanskorven integreren om een harmonieus totaalbeeld van de gecultiveerde zones te creëren. Als alternatief kunt u ook kiezen uit onze op maat gemaakte schanskorven.

Tuinmeubilair

Gabion kolommen bieden een veelzijdige aanvulling op gabion meubilair. Banken of speciaal ontworpen tafels maken van uw toevluchtsoord iets heel bijzonders. Tenslotte heeft iedereen een plek nodig om te ontspannen. Met een beetje vindingrijkheid vormen schanskorven van de juiste hoogte ook een optimale en stabiele basis voor de oprichting van een zonnezeil, waarmee de anders zo monotone steunpalen op elegante wijze kunnen worden bedekt. Hoe u zich uw loungehoek in de tuin ook voorstelt - meubilair van schanskorven is zeker een mooie aanvulling. Ze kunnen het hele jaar buiten blijven - zonder te verweren.

 

 

 

Schanskorven voor individuele tuininrichting

U wilt nieuwsgierige blikken of ongenode gasten zo doeltreffend mogelijk van uw eigendom weghouden. Om ervoor te zorgen dat u zich te allen tijde veilig voelt, zijn schanskorven een goede keuze. De eenvoudige constructie en de integratie van andere designelementen, zoals schanskorven, maken uw privacyscherm echt uniek.

 

 

 

Veilige montage van de schanskorfkolommen

Vergeet niet dat onze zuilen altijd van een anti-kantelinrichting moeten worden voorzien. Daartoe wordt een afrasteringspaal uit ons assortiment accessoires ofwel met een paalschoen op een bestaande fundering vastgezet, ofwel in de grond gebetonneerd. De paal kan gewoon over de verankering worden geplaatst en met stenen worden gevuld. Op deze manier verborgen, biedt de paal voldoende veiligheid.

 

Omheiningen

Om een volledige omheining te bouwen, hebt u meerdere meters schanskorven nodig. Om het totaalbeeld te breken is het een slimme truc om de muur te combineren met schanskorvenzuilen en zo het geheel te breken. Bovendien kunnen er borden of zelfs brievenbussen aan worden bevestigd.

 

Maar kolommen van schanskorven zien er ook goed uit zonder de gaaswand. Als je ze installeert als palen in een houten omheining, krijg je een ongewoon beeld. De afwisseling van de verschillende materialen - hout, metaal en steen - heeft een bijzonder tijdloos effect.

 

Plantbare schanskorven

Een schanskorfzuil wordt een echte blikvanger in uw tuin wanneer hij wordt geplaatst als beplantbaar element. Wij maken graag schanskorven op maat voor u. Wij maken de metalen manden volledig volgens uw specificaties.

 

Grote schanskorfzuilen kunnen uitstekend worden verfraaid met hang- of klimplanten, die bij volle bloei meestal over de hele omvang reiken. Groene afrasteringspalen worden ook een echt hoogtepunt. Kleine schanskorven zijn geschikt voor staande planten die geen grote omtrek bereiken. Tussen de vulstenen kunt u een arrangement van verschillende bloemen plaatsen die op verschillende tijdstippen bloeien. Op deze manier heeft u altijd een volle pracht op uw schanskorfzuilen. In sommige modellen kan ook een extra bloempot worden geïntegreerd.

 

De regeling is geheel aan u. Of het nu op dezelfde hoogte is of meerdere schanskorven op verschillende hoogtes - in elk geval ontstaat er een buitengewoon beeld.

 

 

 

Gabion kolommen bij gabiona.de

Gabiona.de is uw online-shop als u op zoek bent naar schanskorfhekken, schanskorfzuilen en schanskorven als op maat gemaakte producten. Dit betekent dat u toegang hebt tot een breed scala van producten waarmee u grenzeloze ontwerpmogelijkheden in uw tuin hebt. Wij leveren de afgewerkte kits en de individuele modellen bij u thuis met de door u gekozen schanskorfstenen. Alles wat je nodig hebt is een beetje handigheid en een helpende hand voor de bouw.

 

U kunt kiezen uit de volgende alternatieven voor de steenvulling:

 

Granodoriet

Hyperiet

Jura

Kalksteen

Noordzeekiezel

Laatst bekeken
Uw WhatsApp contact naar Gabiona
Gabiona
Gabiona
Hallo, we zijn blij om uw vragen te beantwoorden.
Welkom in onze winkel! Buiten onze openingsuren kan het iets langer duren voor wij uw vraag kunnen beantwoorden.
whatspp icon whatspp icon